Nyheder

Liv og glade dage til Åbent Hus

Tilstrømningen var langt ud over forventning, da vi holdt Åbent hus på Uhrebanen: 52 børn og voksne fik prøveture på 2- og 4-hjulede crossere, og 76 erfarne kørere viste, hvad de kunne bruge maskinerne til. www.ums.edu.my/upbm/
Til daglig møder vi primært dem, der har valgt samme sportsgren som os selv, men denne dag blev virkelig en øjenåbner for alle, da området vrimlede med et bredt felt af forskellige aktiviteter – de fleste dog med motor:
På maxibanen trænede de største af de rutinerede cross- og quadkørere hop, sving og fart i mere eller mindre halsbrækkende tempo, mens de 2 mindre baner blev forceret af skiftevis folk på prøveture og rutinerede børn. Særlig glædeligt var det, at også en del piger tog udfordringen op i en ellers drengedomineret sport. Der er faktisk efterhånden så mange piger, der kører, at de har mulighed for at vælge, om de vil køre i rene pige- og dameklasser eller konkurrere med drengene.
Tusind tak til Anders Hoff, Tom Lindtek, Karsten Sølvsten, Jimmy Jørgensen og Tambohus Ungdomsskole, som stillede maskiner til rådighed for prøveture !!!
I ryttergården imponerede børn og unge, der kører cykeltrial, med deres balance og evne til at bevæge sig rundt på kabeltromler, paller og diverse forhindringer. Til daglig kører de mest inde i byerne, hvor de anvender afsatser, rækværk, store sten o.lign,, men efter det vi så her virker det oplagt at bygge en permanent bane på Uhrebanens område.
Der blev fremvist en enkelt af de motoriserede trialcykler, som normalt kører i terræn, hvor der konkurreres både på behændighed og hastighed – når de ikke lige laver show på paller, lastbiler og skrotbiler.
Nogle unge fra Karup og Skive kørte med fjernstyrede biler i størrelse 1:8 af typerne Buggy og Truggy. Alle holdt vejret, når de med høj fart kørte rundt mellem crosserne på microbanen. De var jo ligesom de små i trafikken, så materiellet blev udsat for rimelig høj risiko, men knægtene havde fuld kontrol og hurtige reaktioner.
Speedway, som jo rent publikumsmæssigt er den næststørste sportsgren i Danmark, havde sendt de fleste kørere udenbys, da der var løb flere steder i landet. Men et par kørere viste deres kunnen og svarede på spørgsmål.
Fra Herning kom også nogle entusiaster med de lidt nyere typer Pitpro, Pitbike og Motard. Pitbike og Motard køres primært på asfaltbaner, mens Pitpro kan køre både på asfalt og crossbaner.
Samaritterne fra ASF, som altid er til stede, når der er løb på Uhrebanen, havde taget en hjertestarter og brochurer med, som kunne give interesserede indblik i deres arbejde. Heldigvis forløb dagen uden behov for førstehjælp, så også samaritterne fik prøveture på de 2-hjulede crossere.
Ud over at det var en rigtig god oplevelse for både brugere og gæster på Uhrebanen, blev det også indledningen til et samarbejde om at få flere faciliteter på området, som ejes af en fond: Uhre Motorsport.
Herning Motocross og Herning Speedway er p.t. de eneste brugergrupper, men der vil nu blive taget kontakt til de involverede kommuner og miljømyndigheder for at undersøge mulighederne for at træne trial, cykeltrial og fjernstyrede biler på området.
TUSIND TAK til alle som var med til at gøre det til en fantastisk dag :-)

Den. 23-05-09 af Tove Øllgård

Tilbage